Glarmester priser, hvad koster en glarmester? (Se priser)

Har du brug for en glarmester? Få de bedste tilbud på din glarmester opgaver gennem Ombyggerne.dk. Læs mere om, hvad en glarmester kan tilbyde og hvad en glarmester koster.

Af Håndværker
Indholdet er opdateret fredag d. 21. maj 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 6. maj 2021.

Hvad koster en glarmester?

Nogle opgaver udfører glarmesteren på timepris, mens han for opgaver andre aftaler en fast pris. Det kommer helt og holdent an på, hvad du har brug for.

Får du en fast pris på en opgave, bør du for en sikkerheds skyld sikre dig, at prisen på materialerne er med i din pris. Det kan være en god idé at få tilbuddet på skrift.

Timeprisen for en glarmester ligger gennemsnitlig på ca. 350 kroner. Nogle glarmestre er billigere, mens andre er dyrere. Akkurat som med andre håndværkere.

Det kan være en lidt langsommelig og tidskrævende opgave at finde det bedste tilbud ved at ringe rundt til de glarmestre, du kan finde i dit område.

Det vil uden tvivl spare dig for både tid og penge, at bede om de bedste tilbud her...

Der findes flere forskellige slags glarmestre

En glarmester er uddannet i at arbejde med glas, vinduer og spejle. Uddannelsen som glarmester tager 4 år og 8 måneder. Glarmesteren kan vejlede dig om alle typer glas og vinduer, for det er nemlig en del af uddannelsen.

De gode glarmestre er også opdateret på alle de nye og spændende muligheder, når det drejer sig om glas i alle afskygninger.

Glasset er et materiale, der efterhånden anvendes til mere og mere. Efter flere års konkurrence med den hårde plast, har glasset heldigvis vundet kampen - til gavn for både klimaet og den grønne genbrugslinje.

Nogle glarmestre specialiserer sig indenfor faget, mens andre ikke gør.

Den almindelige glarmester

Der findes rigtigt mange glarmestre, der ikke har valgt at specialisere sig indenfor et et eller flere områder. De kan såmænd det samme som de specialiserede glarmestre, men har en mere almen og bred erfaring på de områder, som efterspørges mest.

Her kan du blandt andet få:

 • Skåret et stykke glas eller spejl i den ønskede størrelse
 • Slebet og afrundet glasset
 • Udskiftet defekte eller knuste ruder
 • Repareret eller udskiftet din bilrude

Glarmester med speciale i sikkerhedsglas

Nogle glarmestre specialiserer sig i det, der kaldes sikkerhedsglas. Der findes 2 forskellige typer af sikkerhedsglas - den hærdede og den laminerede.

Den hærdede sikkerhedsglas anvendes mange steder - den er kendetegnet ved, at den er mange gange stærkere end almindeligt glas. Hvis den går i stykker, splintres den i mange små og helt uskarpe stykker.

En lamineret sikkerhedsglas består af flere lag glas, der limes eller lamineres sammen med flere lag plastfolier. Går denne form for sikkerhedsglas i stykker, hænger de uskarpe stykker glas stadig sammen ved hjælp af plastfolien.

Sikkerhedsglas til virksomheder

I mange virksomheder anvendes der ekstra stærkt sikkerhedsglas, som kaldes panserruder. Det der den slags glas som for eksempel bruges til juvelerbutikker, banker og andre, der har behov for at beskytte store værdier.

Glarmester med speciale i restaurering og specialopgaver

Der findes stadig mange gamle huse med for eksempel blyindfattede og farvede ruder i nogle af vinduerne. Uheldigvis er denne slags vinduer sjældent energirigtige eller isolerende på nogen måde.

Vil du gerne bevare denne smukke form for vinduer men samtidig have de nye vinduers mange fordele, så kontakt en glarmester med speciale i restaurering og specialopgaver.

Han vil nemlig kunne sørge for, at dine smukke, farvede og blyindfattede ruder får nyt liv i en tidssvarende udgave.

Det kan du også bruge en glarmester til

Der er rigtig mange opgaver og ønsker, hvor du vil kunne gøre brug af en glarmesters viden og evner.

Måske tænker du, at det du gerne vil have, slet ikke kan fås. I sådan en situation kan det være en rigtig god idé at kontakte en glarmester.

Glarmesterfaget er nemlig et håndværkerfag, der følger med tiden, så der findes mange nye muligheder, som du kan læse mere om her.

Lad glarmesteren bygge din drømme pavillon eller drivhus i haven

Drømmer du om noget andet eller noget mere, end de havepavilloner og drivhus, der findes på markedet. Måske har du endda tænkt, at du må lade dig nøje eller helt undvære.

Ved hjælp af en glarmester kan du nærmest få det, som du vil have det.

Det kan være du ønsker dig et orangeri, hvor du både kan nyde en kop kaffe eller en skøn frokost og samtidig have udsyn til blomstrende grøntsager og smukke blomster.

Drivhusplanterne tilfører nemlig dit orangeri skønne dufte og flotte synsindtryk.

Glarmesteren kan lave din glasreol, så den passer til din stue

Bor du let og luftigt og er du glad for den effekt, som en glasreol har. Så kan en glarmester lave en reol til dig, lige efter dine mål.

Har du flot kunst eller måske helt unikke arvestykker, som ikke rigtig kommer til sin ret på en konventionel reol, som for det første tager en del plads op og for det andet nemt kommer til at virke kompakt.

Du kan naturligvis også få fremstillet flotte glashylder på mål. De er anvendelige og klædelige til alle boligens rum. Glarmesteren kan vejlede dig i de forskellige former for ophæng, som kan bruges til glashylderne.

Når du skal have fremstillet glasemner på mål, det være sig:

 • Hylder
 • Reoler
 • Bordplader
 • Vitrineskabe

Er det vigtigt at du få dem lavet professionelt og i den form for sikkerhedsglas, som kaldes for hærdet glas.

Det giver dig nemlig sikkerhed for, at ingen kommer til skade, skulle uheldet være ude.

Brug glarmesteren til sandblæsning af vinduer eller glas

Bor du ud til befærdet fortov eller vej, kan det nemt komme til at føles lidt udsat, hvis forbipasserende kan kigge ind af dine vinduer.

Tal med glarmesteren om dine muligheder for at værne om privatlivets fred. Der er nemlig masser af muligheder for at mattere den nedre del af dine vinduer, så du ikke mister noget af det naturlige lysindfald.

Har du tidligere anvendt de selvklæbende versioner i plast, vil du opleve en verden til forskel, med en matteret rude, for den:

 • Kan rengøres og pudses uden besvær
 • Lader det naturlige lys igennem
 • Holder sig flot i hele rudens levetid

Få kvalificeret rådgivning fra glarmesteren til mere naturligt lys i din bolig

Er din bolig af ældre dato, så kan den være udstyret med lidt for få og alt for små vinduer. Det kan være en evig kilde til ærgrelse og irritation - men der kan faktisk gøres noget ved det.

Glarmesteren kan nemlig se muligheder der, hvor vi andre bare ser vægge og lofter.

Det kan være etablering af ovenlysvinduer i din bungalow eller skråvinduer på 1. sal i din murermestervilla.

Måske drømmer du om at udvide stuen med en kombineret sommer- / vinterstue i glas, hvor du kan nyde de kolde vinteraftener med frit udsyn til naturen i din have. En stue, der om sommeren kan åbnes op mod haven, så sommeren kan inviteres indenfor.

Glarmesteren ordner udskiftning eller reparation af din bilrude

Har du fået en revne eller et stenslag i bilens forrude? Så kan en glarmester udskifte eller reparere den for dig.

Det er ikke sikkert du bor i nærheden af et de centre, hvor du kan få repareret eller udskiftet din forrude uden ventetid. Så er det rart at vide, at en lokal glarmester kan klare afhjælpe dit problem.

Husk at få repareret et stenslag hurtigt - inden det udvikler sig til en revne i din forrude. Så kan du spare dig selv for mange penge.

Brug en glarmester til at modernisere din virksomhed

Et kontormiljø bør være lyst og inspirerende - ikke bare et lokale eller en gang med masser af lukkede døre og ingen vinduer.

Både for ansatte, kunder, klienter og andre, der har sin gang i din virksomhed, vil det lyse og moderne miljø virker meget mere vedkommende og venligt.

Skift for eksempel de massive døre ud med glasdøre - eller endnu bedre, med et glasparti. Strategisk placeret sandblæsning vil sørge for uforstyrrethed, men samtidig give et umiddelbart indtryk af åbenhed og fællesskab.

Er du butiksejer, så ved du, hvor meget indretningen betyder for dit salg. En lille butik, med lavt til loftet, kommer let til at se mørk og lidt klemt ud, hvorimod en stor butik med højt til loftet, hurtigt kan få et industrielt og koldt udtryk.

For nogle typer butikker passer det helt perfekt, for andre er det knapt så optimalt. Meget kan fikses med en god belysning i butikken, men endnu mere ved hjælp af glas og spejle. Det er alt sammen noget, som en glarmester kan vejlede dig om.

Vidste du, at du kan få glas med usynlig mattering, der aktiveres ved hjælp af strøm?

Når du ikke har brug for at “lukke døren”, er glasset helt almindeligt at se på. Når du skal anvende rummet uforstyrret, kan du nemt aktivere matteringen, ved et enkelt tryk på en kontakt.

Denne form for glas er perfekt til mange ting i forskellige former for virksomheder, for eksempel:

 • Behandlerrum
 • Samtalerum
 • Mødelokaler
 • Omklædningsrum

Og helt sikkert meget, meget mere, alt efter i hvilken branche din virksomhed befinder sig.

Har du akut brug for en hjælp - find en glarmester med døgnvagt

Mange glarmestre har en velfungerende døgnvagtservice, hvis uheldet er ude udenfor den normale åbningstid.

Mange af de aktiviteter, vi foretager os i hjemmet og i haven, sker når hele familien er hjemme fra skole og job. Det er som oftest om aftenen og i weekenden.

Når du slår græs en lørdag eftermiddag og en vildfaren sten knuser en rude eller du spiller fodbold med ungerne og bolden ender et sted, som ikke var tiltænkt.

I de situationer, hvor du har brug for den akutte og presserende hjælp fra en glarmester, skal du benytte dig af internettet. Der findes glarmestre i langt de fleste byer, som netop har døgnvagt - du er helt sikkert ikke den eneste, der har brug for hurtig udrykning.

Vær forberedt på at prisen er anderledes, når du benytter en døgnvagt service.

Gør det nemt for dig selv - få de bedste tilbud på din glarmester opgave

Hos os kan du få de bedste tilbud - helt uforpligtende.

Vi har åbent når du har fri og tid til at fortælle os, hvad du gerne vil have lavet. Alt det kræver, er 3 lette trin.

 • Beskriv din opgave, du har brug for at få lavet
 • Indtast dine personlige oplysninger
 • Tryk send

Meget nemmere bliver det ikke at modtage de bedste tilbud fra erfarne og professionelle glarmestre.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Frank

Frank har en professionel baggrund som tidligere håndværker, men gør sig i dag primært i egne gør det selv projekter i hjemmet og i haven. Når Frank omtaler sig selv, så er det i retning af, at han bestemt IKKE er født med 10 tommelfingre.

3 ofte stillede spørgsmål til valg af glarmester

Hvis du tager udgangspunkt i en gennemsnitlig timepris på 350 kroner plus materialer, så er din pris god. Den kan være lidt højere eller lidt lavere, alt efter din opgave og glarmesterens timepris. Vil du være sikker på at få det bedste tilbud, kan du benytte vores gratis og uforpligtende service.

Det vil oftest fremgå af glarmesterens hjemmeside, om han er specialiseret og i hvad. En specialiseret glarmester er naturligvis altid interesseret i, at fremhæve sin specialisering.

De fleste glarmestre kan findes på Trustpilot eller Anmeld Håndværker ,her vil du kunne læse anmeldelser fra tidligere kunder. Det giver dig et godt fingerpraj om din glarmesters faglige viden og professionalisme.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5