Havearkitekt i Nordsjælland? Få gratis 3 tilbud fra lokale!

Havearkitekt i Nordsjælland? Få gratis 3 tilbud fra lokale!

Har du brug for at få mere glæde af din have eller måske anlagt en helt ny have, men mangler viden, inspiration og overblik? Så skal du have fat i en havearkitekt i Nordsjælland. Havearkitekten kan nemlig hjælpe dig med at få lige nøjagtig den have, som passer til din bolig og til dine ønsker og drømme.

Af Ombyggernes haveguru
Indholdet er opdateret tirsdag d. 10. august 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 22. juni 2021.

Hvad er prisen på en havearkitekt i Nordsjælland?

Prisen på en havearkitekt varierer, alt efter hvilken havearkitekt du kontakter og hvad du gerne vil have fra havearkitekten. Havearkitekten kan nemlig udfærdige forskellige former for skitser, tegninger eller videoer til dig.

Som udgangspunkt starter i med et personligt møde på din bopæl, så havearkitekten kan besigtige din matrikel og lytte til din ønsker og behov i forhold til den nye have. Sådan et møde har en varighed på omkring 2 timer og koster omkring 2.000 og 2.500 kroner. Hertil kommer eventuel kørsel, alt efter hvor havearkitekten kommer fra.

Under havemødet har i en dialog om dine ønsker og behov i forhold til havens layout og indhold. Jo bedre forberedt du er, des mere får du ud af havemødet.

Ofte kan du mod en merpris få lavet en skitse over layout i din nye have. Det er for mange vedkommendes alt nok, hvis det er inspiration der søges. Skitsen laves i forbindelse med havebesøget, så du faktisk straks kan gå i gang med arbejdet.

Ønsker du en haveplan i form af en tegning og eventuelt en 3D video, aftales der enten en fast pris med havearkitekten eller du betaler en timepris for arbejdet, der normalt ligger i intervallet 600 - 1.000 kroner.

Det kan være en fordel for dig, at få et par tilbud eller tre på din opgave, så du kan spare penge.

Hvad laver en havearkitekt?

Man kan måske lidt firkantet sige, at en havearkitekt designer haver, akkurat som en boligarkitekt designer boliger.

En havearkitekt kaldes også en landskabsarkitekt. Uddannelsen er den samme, men efter endt uddannelse specialiserer de fleste sig som enten havearkitekter eller landskabsarkitekter.

Landskabsarkitekterne arbejder oftest med større udearealer, som for eksempel parker, stiarealer eller naturlegepladser. Havearkitekterne arbejder oftest med private haver.

Havearkitekten har grundlæggende viden om planter og træer og arbejder med både struktur, layout og æstetik for øje, når der udfærdiges haveplaner. Som udgangspunkt arbejder havearkitekten med at:

 • Forene din bolig og din have på bedste vis
 • Implementere dine ønsker og behov
 • Opnå et funktionelt, flot og sammenhængende udeareal

En havearkitekt i Nordsjælland kan give din bolig mere værdi

Faktisk er det sådan, at en flot, velanlagt og gennemtænkt have kan øge markedsværdien af din bolig med op til 5 %. Det kan for eksempel være værd at huske, hvis du har svært ved at få din bolig solgt eller ønsker at sætte den til salg.

Det visuelle indtryk af en boligs ydre - altså det, man viser omverdenen og det, man kommer hjem til hver dag, betyder mere, end man lige regner med, når det handler om at få solgt sin bolig.

Har du ikke planer om at sælge, så kan en velgennemtænkt have give dig og din familie meget mere værdi i hverdagen. Netop fordi havearkitektens haveplan giver dig en god grundstruktur, der kan holde i årevis.

Sådan forbereder du dig bedst på havearkitektens besøg

For at få det bedste udbytte af din havearkitekt, er det en god idé at forberede dig på jeres første møde.

Jo bedre du er forberedt, des bedre kan havearkitekten danne sig et et indtryk af, hvilken form for have, du har i tankerne. Derfor bør du tænke over ting som for eksempel:

 • Vedligeholdelsesgrad på haven

  • Er du glad for at nusse rundt og arbejde i haven, så er vedligeholdelse ikke en udfordring - nærmest tværtimod. Er du derimod mest til afslapning og hygge i haven og er dine fingre langt fra grønne, så er det vigtig viden for havearkitekten.
 • Overordnet stil på haven

  • Ønsker du en romantisk have, med orangeri og rosenespaliere eller en børnevenlig have, hvor dine børn kan lege sikkert og trygt. Find den overordnede og vigtigste faktor for, hvad din have skal give dig og din familie.
 • Vigtige ting, som din nye have skal indeholde

  • Skal der være plads til det udendørs bordtennisbord, den nedgravede trampolin eller familiemiddage i det fri? Tag pulsen på hvad det reelt er, du savner og mangler ved den nuværende have, så det kan blive implementeret i den nye.

På denne måde er du sikker på, at du får alt det vigtige med, når havearkitekten skal føre dine ønsker ud i livet med en haveplan.

Det betaler sig dog at være fornuftig i din tilgang til ønsker og krav til det nye layout. Lyt til havearkitekten og tag imod de gode råd med kyshånd. For her er det erfaringen, der taler og den er som regel værd at lytte til.

Både de store og de små haver kan have brug for en havearkitekt

Det kan være lige vanskeligt at få de meget store haver og de ganske små haver, til at fungere godt og sammenhængende. Har du en af den slags haver, kan en havearkitekt være din løsning.

Her er der nemlig for alvor brug for, at man kan tænke ud af boksen og se de muligheder, der måske ikke ligger lige for, men som giver rigtig god mening.

Et par professionelle øjne på den lille have, der synes utilstrækkelig og uden muligheder, kan give den nyt liv og plads, du ikke troede muligt. Det samme gør sig gældende med den store have, der hurtigt bliver uoverskuelig og fyldt med alt det forkerte.

Havearkitekten kan hurtigt give overblik, muligheder og løsninger - også til de haver, der på forhånd synes at være umulige at arbejde med.

Sådan får du de bedste tilbud på en havearkitekt i Nordsjælland

Hvis du vil være sikker på at finde en havearkitekt til den bedst mulige pris, betaler det sig at få tilbud fra havearkitekter i dit område.

Der er forholdsvis stor variation i både havebesøget og timepriser, så der vil med stor sandsynlighed være penge at spare for dig, ved at benytte dig af de gratis og uforpligtende tilbud.

Du kan enten klare det selv, ved at finde 2 eller 3 havearkitekter i dit område og kontakte dem. Du kan også gøre det nemt og ubesværet for dig selv, ved at udfylde vores formular med den relevante information.

Så sender vi din forespørgsel videre til de relevante havearkitekter, mens du kan læne dig tilbage og vente på dine tilbud, der kommer direkte til din mail. Det er nemt og ligetil.

5 ofte stillede spørgsmål til valg af havearkitekt

Vil havearkitekten kunne henvise til nogle, der kan udføre selve arbejdet?

Ja, langt de fleste havearkitekter vil kunne henvise dig til virksomheder, der kan føre haveplanen ud i livet.

Ved en havearkitekt noget om vedligeholdelsesfri planter?

Nej, du kan ikke være helt sikker på, at havearkitekten har styr på alle planternes vedligeholdelsesgrad. Her er det meget bedre at spørge en gartner.

Kan havearkitekten også vejlede omkring materialer til belægning?

Havearkitekten kender til de forskellige former for belægning, men det vil være bedre at få kompetent og professionelt svar fra en brolægger, på dine spørgsmål omkring belægning.

Kan en havearkitekt lave en haveplan klar til en hus, der skal sælges?

Ja, havearkitekten kan sagtens udfærdige en flot haveplan, der kan hjælpe dig med salget af dit hus.

Hvor meget af arbejdet i haveplanen vil jeg selv kunne udføre?

Du vil kunne udføre langt det meste, hvis ikke alt, der er angivet i haveplanen. Der er i hvert fald ingen regler, der forhindrer dig i at udføre arbejdet selv.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Caroline

Caroline har en stor kærlighed til haven og har gøremål heri året rundt.

Bedøm denne artikel
11 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5