Bedste terrasseskruer: Se de 3 udvalgte skruer til terrassebrædder i 2021

Bedste terrasseskruer: Se de 3 udvalgte skruer til terrassebrædder i 2021

Når du skal bygge din egen nye træterrasse, er det vigtigt at du bruger egnede materialer. Det er den bedste sikring for et langt og godt liv for din terrasse. Det gælder også de skruer, du samler din terrasse med. Bliv klogere på, hvordan du vælger rigtigt, når du køber terrasseskruer.

Af Ombyggernes håndværker
Priser er opdateret i dag torsdag d. 21 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 30. september 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 1. september 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Essve HDS terrasseskrue

Konklusion: Her er de bedste terrasseskruer

Essve HDS terrasseskrue er udvalgt af Frank, som de bedste terrasseskruer i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af terasseskruer

Der findes et utal af skruer på markedet, der hver har sine fordele på et mere eller mindre specifikt område. Nogle er til indendørs brug, mens andre kan anvendes udendørs. Andre fordrer brugen af rawlplugs, for at kunne sidde ordentligt fast.

Når du skal vælge skruer til din træterrasse er det vigtigt, at du ikke springer over, hvor gærdet er lavest. Vælg derfor altid terrasseskruer, når du skal købe skruer til din træterrasse, for de er lavet til formålet.

Terrasseskruer findes i mange størrelser, så der er altid mulighed for at finde lige den slags terrasseskrue, der passer til din træterrasse - både i længde, tykkelse og farve.

3 gode tips, når du vælger terrasseskruer til træterrassen

 1. Vælg altid kvalitet over kvantitet - selvom en kvalitetsskrue er lidt dyrere, er værdien af en skrue i god kvalitet til din træterrasse altid pengene værd. Det bliver ikke dit valg af terrasseskruer, der vælter budgettet.
 2. Vælg altid rustfri stålskruer - den rustfri behandling resulterer nemlig i en skrue, der er hårdere og mere robust end en ikke rustfri skrue. Desuden slipper du for grimme, rustne skruer, der ikke yder din træterrasse retfærdighed.
 3. Vælg den rette størrelse skrue - det er nemlig vigtigt at den terrasseskue du vælger, passer i både bredde og længde til din terrasse. Det kan nemlig være et problem, både med en for stor skrue og en for lille skrue.

Hvilke terrasseskruer er bedst i test?

1. Essve HDS terrasseskrue

Essve HDS terrasseskrue

Essve terrasseskrue

Skruen er fremstillet af rustfrit, syrefast stål A4. Den pileformede spids minimerer risikoen for, at emnet sprækker, og reducerer iskruningsmomentet. Under hovedet er der et gevind, som skaber en stor klemmekraft mellem terrassebrættet og den bærende læg... Læs mere hos Toolster

2. NKT Deck+ terrasseskrue

NKT Deck+ terrasseskrue

En af de mest solgte terrasseskruer på markedet

ITW DECK+, Rustfrit Kv. A4 - Terrasseskrue - 4,8 x 75 - 153550 ITW DECK+, Rustfrit Kv. A4 - Terrasseskrue - 4,8 x 75 - 153550Pæn montering af terrassebrædder, hegn og stakit, facadebeklædning mm. 60° undersænket hoved med fræseribber sikrer en pæn finish... Læs mere hos Davidsen

3. NKT High-End terrasseskrue

NKT High-End terrasseskrue

Rustfri terrasseskruer til hårdttræs terrassebrædder

ITW DECK HE+, Rustfrit Kv. A4 - Terrasseskrue - 6,0 x 60 - 153930 ITW DECK HE+, Rustfrit Kv. A4 - Terrasseskrue - 6,0 x 60 - 153930Til skjult sammenføjning af trækonstruktioner Smalt cylinderhoved overflødiggør behov for undersænkning Groft topgevind fa... Læs mere hos VVS.dk

Hvad er terrasseskruer?

Terrasseskruer en den slags skruer, som anbefales at bruge når du bygger en træterrasse. Terrasseskruerne er beregnet til at skrue i træ og de kan bruges både indendørs og udendørs. Når du anvender en terrasseskrue til at fastgøre dine terrasseplanker, er du for eksempel sikker på, at:

 • Træet ikke flækker eller flosser
 • Skruen er rustfri
 • Hovedet på skruen er enten cylinderformet eller undersænket

Kærven på terrasseskruer er holdbar og fast. Det giver dig mulighed for fjerne skruen uden problemer, hvis du på et tidspunkt skal skifte en eller flere terrasseplanker. Terrasseskruer findes i mange forskellige størrelser og med flere forskellige slags finish, så du er sikker på, at kunne finde både den korrekte størrelse og den rigtige farve, der passer til din træterrasse.

Hvorfor er det vigtigt at bruge terrasseskruer til træterrassen?

Terrasseskruer er, som navnet siger, er fremstillet til brug ved terrasser i træ. Blandt de mange forskellige skruer på markedet, finder du også det, der kaldes træskruer. Ulemperne ved at vælge en mere generel træskrue kan for eksempel være, at skruen ikke er:

 • Rustfri
 • Egnet til udendørsbrug
 • For blød, så den arbejder sig ud af træet
 • For hård, så den knækker

En rustfri skrue på en udendørs terrasse, der er udsat for vind og vejr, er et absolut must. Ellers går der ikke længe, før skruen bliver rusten og det giver dig grimme, rustrøde pletter på dit terrassetræ, der ikke lige lader sig fjerne.

Har den rustne skrue arbejdet sig fri af en planke, kan den desuden forårsage skade, hvis man kommer til at træde på den. Får den rustne skrue fat i din fod og giver dig et betændt sår, skal du tage på skadestuen eller til lægen og få et stivkrampevaccination.

En træterrasse er sjældent et helt billigt projekt, så det vil være en rigtig dårlig idé, at gå på kompromis med så lille en andel af budgettet, som de rigtige terrasseskruer udgør.

På emballagen kaldes terrasseskruer altid for terrasseskruer - ikke træskruer.

Hvilken kvalitet og klasse skal man vælge terrasseskruerne i?

Du finder terrasseskruer i mange kvaliteter og i 2 klasser. Lad os kigge på de 2 klasser først, for de er vigtige at kende forskellen på.

Klasse A2

Alle terrasseskruer er som minimum A2 mærket. Denne mærkning betyder, at skruen er rustfri og dermed velegnet til brug på terrasser, der er udsat for vind og vejr.

Klasse A4

Nogle terrasseskruer er mærket med A4. Ud over at være rustfri er disse skruer også syrefaste. En del træsorter har et højt indhold af garvesyre, der gør træet mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr og derfor ofte egnet til udendørs brug. Det drejer sig blandt andet om lærk, eg og mahogni og en del af de mere eksotiske træsorter.

Syren kan skade de rustfri A2 terrasseskruer. Syren øger korrosionen i metallet og derfor er A2 terrasseskruer ikke velegnede til træsorter med et højt syreindhold. A4 skruer er også et must, hvis du bor kystnært, for her kan det salt, der er i luften, også øge korrosionen af A2 terrasseskruer.

Når det kommer til at vælge kvalitet på de terrasseskruer, som du vil anvende til din terrasse, er god kvalitet ikke til at komme udenom. Det handler i bund og grund om at kunne spare nogle få hundrede kroner på din træterrasse.

De fleste eksperter anbefaler, at du altid anvender A4 terrasseskruer til din terrasse.

Hvor lange skal skruerne være og hvor mange skal der bruges ?

Skruernes længe og antallet af dem, kommer an på et par ting. Lad os tage en ting af gangen og starte med længden på de skruer du skal bruge.

Skruernes længde

Når du skal beregne, hvilken længde dine skruer skal have, er formlen som følger. Tykkelsen af dine terrassebrædder udgør ca. 1/3 af skruens længde, de resterende 2/3 skal skrues ned i den underliggende trækonstruktion.

Når du har beregnet den skruelængde, som du skal bruge, skal du finde ud af, hvor mange skruer du skal bruge. Her regnes der i m2, så det er nemt at gange med det antal m2, din terrasse er.

Antal skruer pr. m2

Antallet af terrasseskruer pr. kvadratmeter kommer helt og holdent an på, hvilken størrelse og tykkelse dine terrassebrædder har og mellemrummet mellem dine strøer. Jo tykkere brædder, des færre skruer og jo længere mellem strøerne, des færre skruer. Det står som regel på pakningen, hvor mange skruer du skal anvende ved hhv. 40 eller 60 centimeters afstand mellem de underliggende strøer og ved varierende bræddestørrelser.

Spørg altid en medarbejder til råds, hvis du er i tvivl om skruernes længde eller antal.

Undgå råd i dine træplanker - anvend de korrekte skruer

Terrasseskruer er generelt udstyret med et undersænket eller et cylinderformet hoved. Begge modeller egner sig perfekt til at bruge på terrasser. Det er nemlig vigtigt, at skruerne ikke er udformet sådan, at de der kan samle sig vand rundt om skruehovedet. Det vil nemlig føre til, at dine terrasseplanker rådner omkring skruehullerne.

På sigt betyder råd i dine planker, at skruerne ikke sidder ordentligt fast i det rådne og våde træ og din terrasse vil føles usikker og vippende at gå på. Sluttelig vil resultatet være, at dine terrasseplanker bliver så medtagede, at skruerne helt slipper taget i træet.

Husk at vedligeholde din terrasse med olie eller bejdse jævnligt, så den holder sig pæn.

Skal man vælge specielle terrasseskruer til specielle træsorter?

Som udgangspunkt vil du nok altid vælge en hård eller mellemhård trætype til din træterrasse. Det er derfor let at komme i tvivl, om alle slags terrasseskruer nu også kan klare det hårde træ.

Som udgangspunkt er svaret ja, så længe du anvender terrasseskuer i en god kvalitet, vil du ikke have problemer med hverken skruer eller træ.

Mange terrasseskruer er udstyret med en speciel spids, der betyder at du ikke behøver forbore huller til skruerne - heller ikke selvom du benytter dig af terrasseplanker i hårdttræ. Den specielle spids på terrasseskruen gør, at træet hverken flosser eller sprækker, når du skruer skruen fast.

Du bør ikke skrue din terrasse sammen med en manuel skruetrækker

Det siger næsten sig selv, men bare for en sikkerheds skyld. Du bør altid anvende en boremaskine eller en god skruemaskine, når du skruer dine terrasseskruer i din træterrasse. Det er der flere grunde til, de mest åbenlyse er blandt andet, at:

 • Træet er for hårdt til, at du manuelt kan skrue skruerne i
 • Det kan være svært at skrue terrasseskruerne lige ned i strøerne
 • Der er alt for mange skruer til, at din hånd, arm og skulder, har godt af arbejdet
 • Du kigger på et par uger med meget ømme hænder og hård hud
 • En boremaskine eller skruemaskine klarer arbejdet hurtigt for dig
 • Du er mere sikker på korrekt iskruning

Hvis du vil være sikker på et godt resultat og en byggeproces du kan tænke tilbage på med glæde, så skal du uden tvivl anvende enten en boremaskine eller en skruemaskine. Sørg også altid for at sætte den korrekte bit i maskinen, så du ikke giver dig selv unødigt besvær eller hvad værre er, ødelægger skruehovedet på dine terrasseskruer.

Vil du have en smuk terrasse - helt uden synlige terrasseskruer?

Det er faktisk muligt at bygge din træterrasse, så der ikke er synlige skruer på den. Det giver en super lækker overflade og et helt eksklusivt look. Desuden er der også et element af sikkerhed i at have skjulte skruehoveder. Ingen skruer, der lige stikker en millimeter op, med en skrabet tå eller et skadet bord- eller stoleben til følge.

Der er to velegnede måder, hvormed du kan skjule dine skruer. Begge kræver specialværktøj, men ud over det, er de ganske forskellige. Nedenfor kan du læse lidt om begge metoder.

Prop dine skruehuller

Den ene måde at skjule dine skruer på, er at bore propper ud af terrasseplanken, der hvor der skal sidde skruer. Her skruer du dine terrasseskruer ned i hullet og limer efterfølgende proppen fast i hullet med en vejrbestandig lim. Du har til denne metode brug for et stykke værktøj, der hedder et propbor.

Skru dine terrasseskruer skråt i planken

Den anden mulighed for at skjule dine skruer, er at skrue skruerne skråt i terrasseplankerne og de underliggende strøer. Ved at skrue fra siden af planken, igennem den og ned i strøen, ses skruen ikke, når næste planke skrues fast. Også ved denne metode har du brug for et specielt monteringsværktøj, der sikrer dig korrekt iskruning.

Begge metoder er mere tidskrævende end den normale og synlige måde at skrue skruerne fast på. Desuden skal du enten købe eller leje det udstyr, som du skal bruge. Men drømmer du om en skruefri terrasse, er det helt sikkert den ekstra tid værd.

Det skal du være opmærksom på når du køber skruer

Her følger en miniguide, du kan bruge, når du skal handle terrasseskruer til din træterrasse. Den tager højde for de helt essentielle og vigtige faktorer, du skal have in mente.

Du skal være opmærksom på:

At købe de korrekte skruer - du bør altid købe de skruer, der på emballagen hedder terrasseskruer. Du bør ikke købe den type, der på emballagen hedder træskruer. Desuden bør du som minimum vælge en klasse A2, men optimalt er det, at købe klasse A4 terrasseskruer.

Om du vil have synlige eller usynlige skruer på terrassen - så er farven på skruen nemlig ikke vigtig, for ingen ser den alligevel og du kan nemt vælge den farve der er billigst.

At have styr på skruelængden - den er vigtig for at din terrasse er stabil og robust. Er du tvivl, så tag et stykke terrasseplanke eller målet på tykkelsen med, når du skal vælge den rigtige skrue.

At købe skuer nok - for der skal bruges en del. Det står som regel på emballagen. Ellers få hjælp der, hvor du køber skruerne - du skal medbringe afstandsmål på lægterne under terrassen og målene på dine terrasseplanker.

At have det nødvendige udstyr - du skal bruge en skrue- eller en boremaskine til at skrue terrasseskruerne i med og vil du have usynlige skruer på din terrasse, skal du også have det korrekte udstyr til at montere dem.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 terrasseskruer, har Frank valgt Essve HDS , som de bedste terrasseskrue i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære terrasseskruer, herunder bl.a. NKT Deck+ & NKT High-End.

4 ofte stillede spørgsmål til terrasseskruer

Skal man forbore skruehuller, når man anvender terrasseskruer?

Som udgangspunkt er forboring ikke nødvendig, så længe du anvender terrasseskuer i en god kvalitet.

Må man slet ikke bruge klasse A2 terrasseskruer?

Du kan godt anvende A2 terrasseskruer, hvis din terrasse er placeret sådan, at den er rimeligt beskyttet mod vejr og vind. A4 kvaliteten er dog altid at foretrække og er ikke markant dyrere.

Kan man bruge terrasseskruer til andre ting end træterrasser?

Der er ikke noget til hinder for, at bruge terrasseskuer til andre trækonstruktioner. Det er måske en dyrere løsning end almindelige træskruer. Terrasseskruer er målrettet en vandret flade.

Hvad betyder det, at terrasseskruen er med nedsænket hoved?

Et nedsænket hoved på terrasseskruen betyder, at skruehovedet ender i samme højde som terrasseplanken - altså uden en fordybning i planken.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Frank

Frank har en professionel baggrund som tidligere håndværker, men gør sig i dag primært i egne gør det selv projekter i hjemmet og i haven. Når Frank omtaler sig selv, så er det i retning af, at han bestemt IKKE er født med 10 tommelfingre.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5